top of page

Vallöften

Direkt när jag tog min examen på UCLA så startade jag ett företag i livsmedelsbranschen. Nu har jag drivit företag i nästan 20 år. Det har varit tufft men jag har lärt mig att vara ödmjuk och hela tiden ligga i framkant. Nu vill jag utveckla Stockholm och göra oss till en av världens tryggaste och modernaste städer. 
Mina Hjärtefrågor
Vår stad
Trygghetskameror på Östermalm

Jag tycker inte att man kan bo bättre än vi gör på Östermalm och i Norra Djurgårdsstaden. Vi har underbar natur direkt utanför dörren och endast 5-10 minuter bort har vi det pulserande stadslivet runt Stureplan.

 

Vi bor centralt men ändå i en stadsdel som påminner om en småstad. Vi kan dock se att brottsligheten smyger sig allt närmare. Flera grova brott har begåtts i vårt område under 2018.

 

Jag kommer därför att lägga flera förslag om trygghetskameror runt hela Östermalm

 

Inom 3-4 år ska vi på Östermalm också ha fått i gång ett försök med robotvakter som just nu lanseras i 15 delstater i USA.

 

Robotvakterna kan man be att följa med hem till dörren om man går ensamen hem sent. De står i direkt kontakt med vaktbolag eller polisen och filmar och tar upp ljud i sin omgivning.

 

Vakterna kommer att prövas på Östermalm för att sedan spridas över Stockholm. Om detta inte räcker kommer vi att sätta in drönare för att få fast störande element. 

Europa
Höghastighetståg från Sverige
50 länder har redan höghastighetståg och 51 länder planerar att bygga höghastighetsbanor.
 
Om vi bygger banor där tåg kan göra 320 km/h knyter vi ihop Stockholm med Hamburg och Berlin.
 
Vi får också 300% ökad godskapacitet.
Detta är en fråga jag brinner starkt för och har därför startat en grupp på facebook "Vi som vill ha Svenska höghastighetståg" där jag publicerar intressanta nyheter och gärna debaterar frågan. Du hittar gruppen här.
Utbildning
Inför skolråd på prov på Östermalm

 

Jag kommer att ta fram ett förslag på skolråd i Stockholm där företrädare för alla skolor i stadsdelen träffas två gånger per år för att lära av varandra.

På detta sätt kan alla skolor i stadsdelen lyftas och förbättras.

 

Skolorna skall också få en budget för en gemensam aktivitet per år, till exempel, en föreläsning. 

Infrastruktur

Spårvagn till Norra Djurgårdsstaden

 

Vid bygget av miljöstaden Norra Djurgårdsstaden utlovades en spårvagn som knöt ihop stadsdelen med T-Centralen och Ropsten.

I dag är bygget fortfarande inte påbörjat och jag kommer att arbeta aktivt för att dra igång arbetet med att färdigställa dessa planer så fort det bara går.

Miljön
Fler solceller på våra tak
Miljö är väldigt viktigt för mig och jag vill att mina barn ska kunna leva i en värld utan global uppvärmning. Miljöpartiet har arbetat med märkliga projekt och förbud.
 
Vi skall arbeta med Skattebetalarnas bästa för ögonen och använda ny teknik för att minska våra utsläpp. Jag kommer att börja med att se till att alla stadens bolag och fastigheter får solceller på sina tak. Målet är att alla byggnader blir självförsörjande på el och värme. 
Nya_Moderaterna_cyan.png
bottom of page